Wanneer wij vertellen dat wij een heel doelgericht plan hebben om ons leven op de door ons gewenste manier te leiden, zijn er vaak verschillende reacties en die zijn enigszins onder te verdelen in een paar groepen mensen. Er is een groep mensen wat ervan overtuigd is dat ‘alles voorbestemd’ is. Zij zijn van mening dat wij ‘mazzelaars’ zijn dat wij dit leven kunnen leiden.

En er is een groep mensen wat van mening is dat ons lot allang bepaald is. Volgens hen is het lot niet hen niet zo gunstig gezind. Zij moeten ‘gewoon’ hard werken voor een baas.

Dan hebben we ook nog een groep mensen die denken dat alles een keuze is. Zij reageren vaak met een enthousiast : ‘ wauw! te gek dat jullie dit gaan realiseren; dat doe je goed!’

Die laatste groep leidt vaak het leven. De andere groepen ondergaan het leven.

Wat zijn de opties?

Het is goed om jouzelf regelmatig de vraag te stellen of jij nog een leuk leven hebt.

Wanneer je jouzelf afvraagt welk leven voor jou het meest ideale is of zou zijn, is het goed om zo breed mogelijk te denken. Niet alleen vanuit jouw huidige referentiekader te denken. Het zou zomaar kunnen dat je heel veel opties niet eens bekijkt, wanneer je denkt vanuit jouw huidige situatie.

Probeer eens breder te denken. Noteer eens alle mogelijke opties.

Brainstormen voor gevorderden

‘Out of the box’ denken; het klinkt zo lekker populair. Maar dat is wel wat ik je zou adviseren. Om te denken buiten de gebaande paden. Te denken buiten de norm die je van huis uit mee kreeg. Te denken buiten de standaarden en gewoonten die jouw omgeving heeft gecreëerd.

Misschien is jouw meest ideale leven namelijk wel heel anders dan wat je (van jouzelf) gewend bent.

Misschien gaat jouw hart wel sneller kloppen van iets wat jou nooit is aangeboden.

Dat ga je ontdekken als je durft te brainstormen als een pro.

De norm is geen wet

Onthoud goed dat de norm waar je mee bent opgegroeid of nu mee omgaat, niet zaligmakend is. Die norm bepaalt niet wat voor jouw wenselijk is.

Een norm kan jou wel enorm remmen in ontwikkeling.

‘Het is nu eenmaal zo…’ is een overtuiging waar weinig passie meer in te ontdekken is.

Het feit dat de meeste mensen graag hard werken om hun hypotheek te betalen, hun lease auto te onderhouden en zich prettig voelen bij een ‘vaste’ baan, wil niet zeggen dat jij je daar prettig bij hoeft te voelen.

Het gros van de mensheid wordt geleefd door het leven. Zij ondergaan wat hen overkomt en voelen zich prettiger in een slachtofferrol dan wanneer zij zelf verantwoordelijkheid zouden moeten nemen voor hun situatie.

Hier is niets mis mee.

Maar het hoeft niet jouw gewenste situatie te zijn.

De keuze is aan jou

Jij hebt de keuze. Laten we gezondheid en ziekten even buitensluiten. Daar heb je namelijk niet altijd de keuze over, helaas.

Ben jij niet blij met jouw werk? Verander.

Heb je geen gelukkige relatie? Geef alles wat je kunt om eraan te werken.

Reis je minder dan je zou willen? Boek die tickets en ga.

Voel je je minder fit dan je zou willen? Ga trainen en gezond eten.

Ben je ongelukkig? Stel jouzelf de vraag hoe je wel gelukkig wordt en werk hieraan.

Realiseer je dat jouw dagen hier geteld zijn. De manier waarop jij die dagen invult; dat is aan jou.

Het realiseren van het meest ideale leven ga niet van de een op andere dag. Daar moet je hard voor werken.

Daar dien je een plan voor te maken en dat plan dien je strict te volgen. En dan zal het jou brengen waar je wilt zijn: in een door jou gewenste situatie. Dit is ook exact wat wij deden: wij hadden een doel, maakten een plan en werken dat plan nu stap voor stap af. Een goed plan hoef je alleen maar te volgen: dan brengt het jou waar je wilt komen.

Ga daar voor. You owe you. Succes! 🙂

2 Responses

  1. Rob Beantwoorden

    Helemaal mee eens!
    Voorheen een goed leven gehad als eigen baas maar telkens was er die drang naar avontuur. Wij hadden niet veel gepland maar het is goed afgelopen.
    Na jaren mooie dingen gedaan te hebben wonen we nu tijdelijk in onze camper en zien we ontzettend veel! Een pied a terre gekocht in la douce France en gewoon veel reizen, heerlijk!

Leave a Reply