Als hondeneigenaar kun je je niet voorstellen dat je zónder jouw viervoeter(s) op pad zou gaan. In ons geval: huisdieren op wielen.

Of je vindt het heel logisch dat de hond in een pension of kennel verblijft, op de momenten dat jij op vakantie gaat.

Voor ons zijn beide invullingen aan de orde (geweest).

Toen Woody nog niet bij ons woonde, ging Obi vrijwel altijd naar de opvang als wij op vakantie gingen. We gingen dan ook vaak met het vliegtuig weg. Dat maakt het reizen met hond iets heftiger.

Obi is groot, dus moet dat in het ruim. En dat is best een pittige ervaring voor een hond, is mijn mening.

Vanaf het moment dat wij de camper hadden, is Obi ook steeds meegegaan. Hoe spannend hij het ook vindt, hij is oprecht over-enthousiast als hij ziet dat wij de spullen aan het klaarzetten zijn.

Toen wij Woody erbij haalden (net als Obi, is Woody ook een rescue hond uit Spanje), is hij direct meegegaan met de camper.

Die beesten hebben een topleven. Reizen in de bench (samen in 1; dat past nog net…. haha), maar slapen verder ‘los’ in de camper.

Alleen als wij overdag weg gaan, gaat Woody in de bench omdat we hem nog niet echt ‘vertrouwen’ als puberpub….

Obi mag dan los blijven in de camper; die doet niks raars.

Beide honden zijn eigenlijk een overgewaardeerd lid van het gezin.

Zij doen werkelijk niets. Zij geven hun liefde. That’s it. Verder staat er tegenover de dagelijkse aanvoer van voedsel, speelgoed, slaapplek, zachte kussen, urenlange wandelingen, lekker snoepjes en gezellige speelmomenten, helemaal NIETS.

Waar hebben zij ons zo gemanipuleerd dat zij meer bevoorrecht zijn dan onze mensenkinderen??

Onze kinderen worden nog wel geacht ‘dank je wel’ te zeggen als zij hun eten op tafel krijgen (in plaats van het respectloos wegschrokken van hun bord zonder te kauwen, zoals Woody bijvoorbeeld doet).

Daarnaast verwachten wij dat zij hun eigen zooi opruimen. En niet, zoals Obi doet; hun knuffels geheel ‘uithollen’ en de inhoud van de arme knuffel gewoon links laten liggen en hopen dat iemand anders dat wel opruimt.

De honden gaan zelfs vaker mee op reis, dan de kinderen. Niet eerlijk, als je het mij vraagt.

Luisteren doet niemand hier in huis; dat hebben ze gemeen. Dat schept een band ook. Dat zal de reden zijn dat de kinderen zo gek zijn op de honden en vice versa…… 😉

Onze kinderen kleden we in kleding die bij hen past. Bij zoonlief beperkt de garderobe zich daardoor tot voetbaloutfits van veel verschillende landen.

Dochterlief heeft een bredere keuze nodig in haar kast….. 😉

De ‘garderobe’ van de honden beperkte zich tot halsbanden.

Dat is overzichtelijk. Obi droeg een tuig wat hem deed lijken op een blindegeleidehond. En aangezien je als hulpbehoevende NIET afhankelijk zou willen zijn van een ‘jager’ als Obi (en dus ieder moment alle kanten op gesleurd kan worden), wilden wij die vergelijking echt tot een minimum brengen. Obi is GEEN hulphond.

Woody had nog een ‘baby-halsband’; lichtblauw alsof hij net geboren is. Tssss, als je 6 maanden bent, wil je wel wat stoerders…

En dus gingen wij voor onze kinders op zoek naar iets passend. Zowel fysiek passend als figuurlijk bij hen passend. Obi heeft een heel dikke nek en heel regelmatig hadden we alleen de reis met een halsband daaraan in onze handen……

Dat is een onwenselijke situatie als de betreffende hond graag jaagt op alles wat beweegt….

Woody gaat nog groeien (vrees ik) en dus moest de band ‘meegroeien’.

Wij zochten en vonden. Op Magic of the Moment zag ik wat ik zocht: handgemaakt halsbanden en riemen!!

Mandy, de eigenaresse, is mega creatief en meedenkend. En dus hadden we al snel de juiste kleurencombinaties gevonden en was haar tip om de halsbanden wat breder te maken. Dat staat mooi bij grote honden en in Obi zijn geval, blijft de band hierdoor goed zitten. Wij hebben gekozen voor bruin, zwart en grijstinten. Ook ivm minder kwetsbaar-zijn voor vuil…

De bijbehorende riemen zijn voor ons wat langer gemaakt, omdat ze op reis altijd ‘vast’ moeten zitten en dan is het prettig als ze wat meer bewegingsruimte hebben.

Nadat ik professioneel de nekken van de dieren FOUT had opgemeten, heft Mandy heel lief mijn fout hersteld: top service!!

De halsbanden staan echt heel mooi en kun je dus in alle kleuren en samenstellingen laten maken door Mandy.

Ennnn: als je de code Nomadnessinmybus gebruikt, krijg je nog 10% korting ook !!

Onze honden hebben meer op maatgemaakte ‘kleding’ dan mijn kinderen ooit zullen hebben…..

En volgens mij voelen zij zich ook ‘the Men’ met de banden om en riemen aan: Woody lacht nog meer dan normaal en Obi loopt letterlijk met opgeheven hoofd.

Ik kan je aanraden op maat gemaakte en handgemaakte sieraden voor jouw hondenkind te bestellen bij Magic of the Moment; zorg alleen dat je kinderen er niet achterkomen. Ze zouden wel eens jaloers kunnen worden…. 😉

Met (dier)vriendelijk groeten,

Ronald en Liesbeth & Obi en Woody

Leave a Reply