Niks is mooier dan de trouwe viervoeter mee te nemen op reis. Vinden wij.
Vanzelfsprekend voor sommigen en een obstakel voor anderen.

Voor ons is reizen met de hond een gewenste situatie waar wat nodige praktische problemen aan vast zitten. Maar de reis delen met onze hond, Obi, voelt vertrouwd. 

Het is mooi om te zien dat wanneer hij het gevoel krijgt dat we op pad gaan met de camper hij direct klaar staat om er zeker van te zijn dat hij erbij is als we vertrekken. Er is geen mogelijkheid dat we hem gaan vergeten.

Obi is van nature een ietwat onzekere hond die zich, na een traumatische start in Spanje, helemaal thuis voelt in ons gezin. 

Het was voor ons ook de vraag hoe hij zich zou gedragen in en om de camper en tijdens het reizen. Gelukkig ging dit als vanzelf. Het zal nog wel even duren voordat hij tijdens het rijden zich ook echt gaat ontspannen. Hij volgt graag live onze gekozen route en slaapt niet onderweg.

Maar eenmaal op locatie gedraagt hij zich voorbeeldig en zien we hem echt tot rust komen. Helemaal vertrouwd en relaxed beweegt hij zich aan een lange lijn rond de camper. Gaat liggen, kijkt tevreden rond en is blij om erbij te zijn. 

 

Afgelopen week hebben we ons laten verleiden tot het adopteren van nog een hond. In dit geval een puppy. Na de fotos van het nest van 13 gezien te hebben waren we eigenlijk per direct verliefd. Een bericht op facebook over een nest wat opgevangen werd. Ze zouden eigenlijk allemaal afgemaakt worden als er geen opvang voor ze zou zijn. Triest, maar helaas gebeurt dit vaker. Gelukkig bestaan er super organisaties die deze zorg dan op zich nemen. In dit geval is dat Pat’s Rescue Retreat

Het begon met een vraagje zo van “welke zou jij kiezen? “‘ Tsja moeilijk vind ze allemaal leuk. Dan maken we allebei een top drie. Mmmmm das moeilijk ik heb er 5, oke top 5 dan.’

Een top 5 gekozen en op die zelfde avond nog ging er een bevestigend bericht richting ons contact in Spanje eruit. Bruce zou het worden.

Ook de kids, die in dit verhaal uiteraard betrokken zijn, vonden dit de beste en mooiste van alle pups. De naam was nog niet helemaal naar wens dus op zoek naar iets wat wel het zelfde klinkt maar anders…….

CRUZ is het uiteindelijk geworden, na suggesties als Boes, Floes en Poes……

Nu is het wachten op de datum wanneer hij naar Nederland kan komen. Waarschijnlijk begin Januari. We kijken nu al uit naar onze eerste reis met de Obi en Cruz samen in de camper. Fantastisch !! 

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan het reizen en een hond? Uiteraard wel.

Zoals met alles is het een keuze. Elke keer als ‘ja’ een keuze is, zeg je ja maar ook heel veel ‘nee’ tegen andere dingen. Hij is altijd aanwezig en dat zou kunnen betekenen dat je het gevoel heb dat hij je vrijheid beperkt. Maar is dat waar vrijheid daadwerkelijk om draait? Is vrijheid niet dat JIJ de keuze hebt en dat je kiest voor wat jou past. Heb jij niet ergens bewust een keuze gemaakt en ja gezegd om die hond deel uit te laten maken van jouw leven. Dan is iedere dag samen toch een cadeau.

Kijk vooral naar wat het je oplevert en het allerbelangrijkste: kijk en voel hoeveel het je hond oplevert. Een hond wil deel uitmaken van de roedel, in dit geval het gezin.

Obi wil niets liever dan onderdeel zijn van het leven wat wij hebben gekozen.  En wij willen niets liever dan dat hij met ons mee gaat.

Neem jouw hond lekker mee en geniet er samen van!

Avontuurlijke Groeten,

Ronald.

One Response

  1. Huisdieren op wielen - Nomadness In My Bus Beantwoorden

    […] wij de camper hadden, is Obi ook steeds meegegaan. Hoe spannend hij het ook vindt, hij is oprecht over-enthousiast als hij ziet dat wij de spullen aan het klaarzetten […]

Leave a Reply